RSS

Marchewkowe barfi z bakaliami

28 Kwi
Czas przygotowania:40 minut
Porcji: 8
Stopień trudności: Średni

Składniki

  • tarta marchewka – 2 szkl.
  • śmietana kremówka – 1 szkl.
  • mleko 3,2% – 1 szkl.
  • masło – 0,5 szkl.
  • cukier – 1 szkl.
  • mielony kardamon – 1 łyżeczka
  • posiekane migdały – 0,5 szkl.
  • złote rodzynki – 0,5 szkl.
  • podpieczone orzechy nerkowca – 0,5 szkl

Sposób przygotowania

W rondlu wymieszać marchewkę z mlekiem. Zagotować i gotować przez godzinę na małym ogniu. Dodać masło, cukier, migdały, rodzynki i orzechy. Wymieszać. Gotować 15 – 20 minut. Zdjąć z ognia i przełożyć do wysmarowanego masłem pojemnika. Schłodzić przez noc. Wycinać 5 cm kostki, które podawać ozdobione migdałami.
Sposób podania
Na talerzykach

Reklamy
 
Dodaj komentarz

Opublikował/a w dniu 28 kwietnia 2012 w Przepisy

 

Tagi:

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

 
%d blogerów lubi to: